Vegan easter candy

Nå som det er påske er det selvfølgelig også tid for å finne det beste påskegodtet. Her er tipsene vi fikk fra dere på Instagram, som vi har lyst til å dele videre. Håper dere finner noen nye favoritter, og kommenter gjerne hvis du synes noe mangler på listen!

GODTERI & SJOKOLADE

veganske-klovner_picture-560x560.png

Berit Nordstrand sjokoladen med kokos

Vego sjokoladen

iChoc med appelsin ✨🌞🍫

Se Inger-Johanne sin nye YouTubevideo, flere gode tips der ☺️

Elska det grønne og rosa vannmelon gummigodteriet til candy king!! Eller lakris og rosa hodeskaller😍

ichoc sjokolade med cookies eller hasselnøtt e alltiiid en sikker vinner!

Rema 1000!! De har flere veganske varianter i smågodt! 😊

Candy Kittens 😄 ser Vegdude/veganmannen har postet på insta at de finnes i Norge nå! Supergode

Candy king har masse vegansk godteri!🍬

Oreo!

Banana_Bubs_Mini.png

Sjokolade+hasselnøttegg fra TGR

Bubs smågodt🥰🥰

Gule og brune bananovaler fra Bubs! De er kjempegode og jeg får ikke nok 😁 Fåes i løsvekt hos de fleste vanlige matbutikker 😊 

Så klart: TYRKISK PEPPER 🤗🤗🤗

Mørk sjokolade smeltet med bær og nøtter, og lag egne ruter/kuler etter smak ✨

Følg @reducethejuice 🌈

Dra innom Yummy Heaven i Oslo, de har merkelapp på smågodtet hvor det står uten gelatin (og annet innhold) så det er enkelt å finne ut hva som er vegansk og ikke 😊

1082680-d11f2-product_large-812x1054.jpg

ISKREM

Diplom-Is Dream Vegan Sjokolade 🌼🌼

🥥Henning Olsen DUGG vegansk kokosis 🥥 & vegansk kroneis

Ben & Jerries non-dairy varianter 🌍👑

Funky Fresh Foods raw vegan iskrem 🌾 de har den på Røtter og noen andre helseskoster!

Oatly havreis med sjokolade eller vanilje 🧘🏻‍♂️ Selges blant annet på Rema 1000!

Volt X CHOOOSE - world’s first “climate positive” clothing collection

Untitled-Session-381-1054x703.jpg

Hei fine dere! Vi har tidligere skrevet litt om CHOOOSE og arbeidet de gjør for å redusere vårt globale klimaavtrykk på en veldig smart måte. CHOOOSE tilbyr privatpersoner og bedrifter å kjøpe klimakvoter. De bruker pengene på å FN-sertifiserte prosjekter som faktisk gjør det mulig å bli klimapositiv! Nå har de sammen med kleskjeden Volt laget verdens første klimapositive kleskolleksjon. Hva det faktisk betyr skal vi forklare mer om.

Hvordan er det mulig? For hvert plagg som selges bidrar man til å redusere mellom 8 og 15 tonn Co2. Dette er mer enn det gjennomsnittlige fotavtrykket en nordmann bruker i løpet av ett år (wow). Alle inntektene fra den nye kolleksjonen bruker CHOOSE til å kjøpe og slette utslippstillatelser fra det europeiske markedet, og til å støtte Co2 reduserende prosjekter i utviklingsland i samarbeid med FN. Det vil si at hvert eneste plagg er med på å bekjempe klimaendringer. Dette er virkelig fremtidens måte å lage klær på.

7234926_319_d1_m_choose_sweater_pink-791x1054.jpg

Det som er kult ved dette prosjektet, er at det er en veldig kreativ måte å gjøre det lettere for oss å selge terskelen på å velge miljøvennlige plagg. Klesindustrien er jo som dere vet en veldig forurensende industri, både fordi de bruker utrolig mye kjemikaler og vann for å produsere i tillegg til utslipp for å frakte plaggene. Etter hvert som vi forbrukere stiller høyere krav til de vi kjøper produkter av, så er de faktisk nødt til å endre seg, og det må vi bare heie på.

Alle plaggene er laget av svanemerket bomull. At klær er svanemerket betyr at det blir stilt strenge krav til både produksjon, transport og forholdene de er laget under. Volt har valgt å støtte fornybar energiprosjekter i India hvor kolleksjonen er produsert.

Plaggene kommer ut i alle Volt-butikkene i Norden torsdag 2 mai.

Favorite books right now

Det er noe helt eget med å lese faktiske, trykte bøker. For meg er det den beste måten å koble av på, uten forstyrrelser fra sosiale medier eller omverdenen ? Vi har tidligere tipset dere om bøker her, her og her, og nå kommer en liten oppdatert liste.

Bilde lånt av camillapihl.no

Bilde lånt av camillapihl.no

Camilla Pihl, Pihl i hjertet

For de som ikke har lest denne enda - ta dere tid til å bli inspirert! Boken er superfresh med inspirerende bilder og illustrasjoner, og vi får bli med inn i Camillas verden og oppvekst. Hun har en sterk historie som det står respekt av at hun deler med omverdenen. Hun gir oss også sine beste tips til å føle seg bedre - noe vi aldri får nok av! Det som er ekstra kult er at vi utgir bok på samme forlag - nemlig Pilar/Strawberry Publishing.

P4080056-791x1054.jpg

After you & Still me, Jojo Moyes

Jeg digger Jojo Moyes sine romaner, og blir mer enn gjerne med på en tur inn i Louisa Clark sin verden. Disse to er de to oppfølgerne til Me Before You og den sykt fine kjærlighetshistorien mellom Louisa og Will. De er veldig lettleste, og er typen bok som er fint å starte med hvis du prøver å komme i gang med lesing igjen.

R1-06511-0003-843x1054.jpg

Life changing foods, Medical Medium

Denne boken er ikke en roman som du setter deg ned og leser mange sider i, men et slags oppslagsverk over hvor utrolig fasinerende og helende forskjellige frukt og grønnsaker er! Du kan lese om hvorfor frukt er viktig for fertilitet, hvorfor kiwi har helende egenskaper og hvordan sitroner kan støtte deg når du får dårlige nyheter. Den er litt alternativ, og kanskje for spesielt interesserte innenfor helse (som meg), men gud så mye gøy man lærer. Medical Medium har hjulpet tusenvis av mennesker over hele verden å bli friske fra ulike sykdommer gjennom kostholdet sitt, og det er virkelig verdt å sjekke ut denne eller en av hans bøker.

ENGLISH: It's time to tip you about some of my favorite books right now! As you may have seen in previous posts, here, here and here, we both LOVE reading. The Norwegian blogger and businesswoman Camilla Pihl wrote a personal book on her upbringing and her best wellness tips. The book is called Pihl i hjertet, and is in Norwegian for the time being. I also love Jojo Moyes books for an easy read and relaxation. I recently finished After You, and am about to finish Still Me - both about the clumsy and charming Louisa Clark and her life after Will. The last book is a bit different, but equally as in inspiring, and its Medical Medium's Life-Changing Foods. Who else is a health nerd and loves to read about the healing power of plants? In this book you'll learn which foods can heal different diseases, how lemons can comfort you if you've gotten bad news, and why fruit is improtant for fertility.

Guide til standrydding 2019

Nå er det endelig vår og, og tid for å bringe frem alt som har vært bortgjemt hele vinteren. Blomstene begynner så smått å våkne til liv, gresset begynner å vokse ut, og våre bare legger har lyst på litt sol og varme.

Skjermbilde-2019-04-25-kl.-11.51.13-1054x731.png

Våren er også tiden hvor vi ser hvor mye søppel som har samlet seg langs gatene og på strendene. Fulger som har trukket sørover for vinteren kommer tilbake fra varmere strøk, og vi har en viktig jobb å gjøre for å passe på naturen for alle dyrene som våkner til livet med sol og sommer. Dermed er det på tide med strandrydding!

GRATIS UTSTYR TIL DIN STRANDRYDDING:

Vi har en supergod nyhet som gjør det lettere for alle å arrangere strandrydding selv om de ikke har utstyret de trenger lett tilgjengelig. Denne servicen fra Ragn Sells gjelder absolutt alle som ønsker å rydde eller tenker å ha ryddeaksjoner over hele landet, så lenge det finnes et anlegg i nærheten. Det kan man sjekke ut her.

Spre det gode budskap og arranger gjerne en strandrydding - liten eller stor - i nærheten av der du bor!

Apropos strandrydding - kanskje du har lyst til å være med på noen av disse arrangementene?

STRANDRYDDEUKA 2019

Strandryddeuka har følgende temadager:

 • Mandag 29. april: Barnehager og skoler

 • Tirsdag 30. april: Båtfolkets dag

 • Onsdag 1. mai: #5forhvalen

 • Torsdag 2. mai: Rydd med jobben

 • Fredag 3. mai: Dykke- og vasseaksjoner

 • Lørdag 4. mai: Strandryddedagen 2019

 • Fredag 5. mai: Mikroplast- og småplastrydding

STRANDRYDDING OG FELLESPADLING PÅ CALIFORNEBU

IMG_6831-1-1054x791.jpeg

Plan for dagen:

Kl. 11 - Padling for de som ønsker det. Ta gjerne med eget brett så vi får flest mulig på vannet! Har du ikke eget brett, vil det være mulig å prøve en av våre utover dagen.

Kl. 13 - Strandrydding! Smart å ta med egne hansker og gummistøvler også da det kan være litt gjørmete noen steder. Vi stiller med søppelsekker. Her hos oss har vi også garderober med dusj, samt gratis parkering for alle som ikke sykler eller tar kollektivtransport! Sjekk linken for veibeskrivelse: http://www.sup.no/kontakt/

Det blir grilling i solen når vi er ferdig! Ta med egen mat.

Strandryddepadling på Californebu 2018

Ryddedugnad Bygdøy Sjøbad

Vi arrangerer ryddedugnad på Bygdøy Sjøbad 4 og 5 mai klokken 11:00! Vi har bestemt oss for å ha 2 dager med dugnad slik at de som ikke har mulighet å komme første dag har også mulighet å være med andre dagen.

Ta med familie, venner, grillmat og dykkeutstyr for en dag i vannet (eller på land for de som vil). Vi satser på å rydde under vann og få opp søppel.

Vi oppfordrer alle til å prioritere denne viktige aktiviteten da det er til stor fordel for klubben, miljøet og badegjestene utover sommeren! Vi satser på grilling og fridykkerprat etter dugnaden!

Vi plukker søppel fra Røa til Bogstadvannet - BLI MED!

Oslo Kvinnehelsesenter inviterer hele familien til en sosial og meningsfull søndag med fokus fysisk aktivitet, hygge og ikke minst - å rydde nærmiljøet for søppel og plast! Ta med deg barna, mor og far, venner, barselgruppen og firbente - sammen rydder vi skog, stier, elven og stranden for søppel og plast!

Praktisk info:

Tid: 11.00 - 15.00. Oppmøte kl. 11.00 og du er med oss så lenge du ønsker.

Oppmøte og ryddeområdet: vi møtes og starter i skolegården til Bogstad Skole, følger elven videre oppover til Bogstadvannet hvor vi avslutter ved stranden på Bogstad. Her blir det servert boller og saft til alle oppmøtte og vi samler inn fangsten for dagen som blir veid og hentet av Smestad gjenbruksstasjon.

Campus cleanup - Sosial søppelplukking i Ås

Vi møtes utenfor Sørhellinga og drar ut for å plukke søppel. Kom gjerne med forslag til hvor det trengs mest rydding. Vi stiller med hansker og poser.

Strandryddedagen, Oslo Kajakklubb

IMG_3927-1054x791.jpg

OKK oppfordrer alle medlemmer til å bli med på Strandryddedagen. Padlerne har en unik mulighet til å bidra til rydding langs kysten. Det er neppe noen som kjenner kysten i detaljer så godt som oss som alltid ser etter artige formasjoner, nye små strender eller andre trygge steder å gå i land. Ofte er dette steder der det samler seg marint avfall.

Padlerne har en farkost som egner seg fint for å ta med seg en liten sekk på dekk. Man kan også putte posen med søppel i luka siden mange turene padles med nesten tom kajakk.

Alle som stiller opp denne dagen vil få sekker, hansker og informasjonsmateriell om strandrydding gratis fra OKK.

Kystlotteriet inviterer: Vi rydder Rauer

Oppmøte: Engelsviken kai klokken 11.

Noe ventetid må ventes for å få alle over

Hjemkomst: Ca klokken 17, med mulighet for å kjøres tilbake tidligere/senere

Alle innleverte sekker er med i Kystlotteriets hovedtrekning

Strandryddedagen 2019, Ormsund Økogrend

P8213027-1-1054x791.jpg

Velkommen til Strandryddedag på Nedre Bekkelaget. UngNorge og Ormsundveien Økogrend gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til strandrydding til lands og på vann. Som partnere i Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 bidrar vi til å holde strandlinja fri for mikroplast. Kom og bli med!

Fjorårets #5forhvalen med RebMoe og Jenny Skavlan

Our book is finally out for sale!

R1-02192-029A-1054x707.jpg

Det er nesten litt uvirkelig. Endelig kan vi dele boken "Jordnært - Enkle tips til en mer miljøvennlig hverdag" som vi har jobbet med det siste året med dere. Vi har samlet sammen de abosolutt beste tipsene vi har for å få en mer miljøvennlig livsstil og for å ha det bedre med seg selv. Forhåndssalget er i gang! Sikre deg boken her!

R1-02190-032A-707x1054.jpg

Å skrive en bok om miljøvennliglivsstil har vært ekstremt gøy, spennende, vanskelig og ikke minst har vi lært masse nytt. Vi har måttet stille spørsmål ved alt vi trodde vi visste, og prøve å komme til bunns til hva som egentlig er sannheten. Vi har lest, undersøkt, hørt med eksperter og funnet ut av masse vi både visste og ikke visste fra før. I tillegg har vi villet teste ut alle produktene vi tipser om i boken, for å passe på at de virkelig er bra. Vi har laget oppskrifter, hatt venner på prøvesmaking av maten, laget fotostudio hjemme i stuen og vært forskjellige steder rundt omkring i landet for å finne de beste grønne spisestedene. Den kommer fysisk i butikk 20.05.2019.

Du kan kjøpe boken her. Ps! Du kan betale med Vipps eller kort.

Det vi håper å få til med denne boken er å inspirere dere til å gjennomføre små og store endringer i hverdagen, som er bedre for miljøet og for deg selv. Det er så viktig å ha det bra med seg selv, og det var først da vi på hver vår måte kjente at livet falt litt sammen at vi virkelig fikk tenkt over hva som er viktig og hva som betyr noe den tiden vi er her på jorden. Dermed ble ikke livet helt som planlagt, med faste trygge jobber, men noe ennå bedre og mer meningsfylt. Det var rett og slett en kjipt situasjon som ble snudd til noe vi aldri hadde forutsett. Vi har vært igjennom en stor prosess de siste årene, som i sum har forandret livene våre totalt. I boken tar vi et tilbakeblikk på hvordan hverdagen typisk så ut før, og hvordan den er nå. Vi er så utrolig stolte og takknemlige for denne muligheten, og vi håper virkelig at den vil glede dere like mye som dere gleder oss hver eneste dag.

Du kan kjøpe boken her

Eventer

Vi kommer til å ha en del eventer i forbindelse med bokslipp og vil gjerne treffe så mange som mulig av dere! Dere kan foreløbig treffe oss her:

 • Workshop på Samfunnet i Ås onsdag 24 april

 • Boklansering i Oslo 20 mai (tid og sted kommer vi tilbake til!)

 • Oslo Vegetarfestival lørdag 25 og søndag 26 mai

 • Event med Oslo Raw og Tiril tirsdag 28 og torsdag 30 mai

Vi planlegger også å komme til Trondheim, Bergen og Fredrikstad. Skriv gjerne til oss dersom du ønsker at vi skal lage et event i nærheten av deg!

P8022576-e1554044336851-1054x791.jpg

Om boken: I JORDNÆRT deler forfatterne enkle råd, erfaringer og tips til hvordan du kan ta bedre vare på deg selv og miljøet, og forklarer hvorfor dette henger så tett sammen. Søstrenes visjon er å gjøre det gøy og enkelt å være miljøvennlig, selv for deg som føler du ikke har tid eller overskudd. Jentene er alltid på leting etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker å leve etter. I boka deler de sine egne erfaringer, med opp- og nedturer, og gir deg enkle tips til en mer miljøvennlig hverdag. Søstrene Anette (28) og Susanne (27) Dedichen Bastviken er grunnleggerne av bloggen og bedriften Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter ny inspirasjon som kan gjøre havet renere og jorda vår til et bedre sted. De har for eksempel forsøkt å leve en hel måned uten å bruke plast.

Dates with a twist

R1-07769-001A-707x1054.jpg

Reklame.

Hvis dere ikke har prøvd denne komboen før så er det bare å glede seg.

Dette MÅ være den beste snacksen som finnes. Blandingen av søt, salt, myk og sprø er vanskelig å motstå. Det er rett og slett dadler delt i to med mandelsmør og bipollen oppå! Perfekt til å gi deg ektra energi til lange, solfylte vårdager eller ei litta dessert på kveldingen.

Bipollen fra Supernature er økologisk og inneholder 21% planteprotein. Det består av pollen fra en ulike økologiske blomster og kommer fra de uberørte Karpatfjellene i Romania. Bipollen kan brukes som søtning, topping (som her eller oppå smoothies og salater) og til å gjøre maten ekstra fin og næringsrik.

Du trenger:

 1. Dadler (helst medjool, de er saftige og gode)

 2. Mandelsmør (se oppskrift her)

 3. Supernature Bipollen

R1-07769-003A-707x1054.jpg

English:

We made a delicious snack the other day that you really have to try. The combination of the gooey, crunchy, sweet and salty is hard to beat.

It's super easy to make and gives you an energy boost for spring. You need dates (preferably Medjool), almond butter and bee pollen sprinkles. We use these from Supernature.

Bee pollen contains 21% plant protein, and this one is organic and comes from a variety of flowers.

You need:

 1. Dates (preferably medjool, they are juicy)

 2. Almond butter (see recipe here)

 3. Supernature Bipollen

Sellerirotsuppe med sprøstekt rosenkål

Reklame // Grønt Punkt Øst

Det er så fint å kunne sette fokus på grønnsaker som vokser her i vårt land og spesielt de som er i sesong!

Kortreiste grønnsaker må vel være noe av det beste vi kan spise for miljøet.

I samarbeid med Grønt Pakkeri Øst vil vi derfor dele nydelige oppskrift basert på sellerirot (også kalt rotknoll, hihi). Sellerirot er faktisk er en skikkelig liten næringsbombe!

Det er kanskje en grønnsak man ofte går forbi i butikken, men den skal ikke undervurderes. Sellerirot har høyt innhold av kostfiber, som gjør den både bra for fordøyelsen og bidrar til å gi deg mer energi! Den inneholder også vitamin C som gir oss bedre helse og øker opptaket av jern.

Du finner sellerirot på Rema 1000, Kiwi, Meny og Spar, altså nesten garantert i din nærbutikk. Husk handlenett!

Sellerirotsuppe med sprøstekt rosenkål (2-3 porsjoner)

 • 1 sellerirot

 • 3 poteter

 • 2 løk

 • 4 klyper salt

 • 2 dl vegansk fløte

 • Fersk gressløk

 • 1 pakke rosenkål

 • 1 ss oregano

Kutt opp alle grønnsakene (unntatt rosenkålen) i like store biter og hell de oppi en gryte med vann nok til at grønnsakene dekkes. La alt koke i ca. 25 minutter. Ta deretter ut ca. halvparten av vannet og kjør over grønnsakene med en stavmikser. (NB spar på vannet som grønnsakene har kokt i, da dette er skikkelig god kraft!). I mens du lar grønnsakene koke, skyll og rens rosenkålen og legg de på et bakepapir med litt salt og olivenolje. La det steke i ca. 25-30 minutter på 180 grader. Når du har stavmikset grønnsakene heller du oppi 2 dl vegansk fløte og rører rundt. Vil du ha suppen litt mer flytende kan du tilsette mer av vannet du helte ut. Når alt er klart serverer du suppen med fersk gressløk, sprøstekt rosenkål og et dryss med oregano. Nyt!

Alle grønnsakene kuttet opp og klare til koking!

Vi bruker mer miljøvennlig bakepapir fra “If you care”.

Dander suppen med gressløk, rosenkål og oregano for ekstra god smak!

Dream vegan chocolate!

AfterlightImage 8.JPG

Reklame

Dream Vegan Chocolate fra Diplom-is er deres aller første veganske iskrem, og var så heldige at vi fikk teste den. Dere, dette blir favorittisen nå som solen titter frem. Jeg gleder meg til å ta med isen ut i parken, legge meg på et pledd, plugge en fin podkast inn i ørene og kjenne solen varme langt inn i kroppen. Eller bare ta med seg isen ut på verandaen. Et nydelig lite avbrekk i hverdagen for å fylle på med gode ting som er bedre for planeten. Jeg smiler bare av tanken. Tiden fremover er så fin!

Dere finner Dream Vegan Chocolate fra Diplom-is på Coop og Meny.

Plastic-free skincare favorites!

Sponsede produkter fra PureYou.no. Dette er en repost av vårt gjesteinnlegg på PureYou sin blogg.

R1-07432-011A-1-765x1054.jpg

I 2018 bestemte vi i Radical Broccoli oss for å gjennomføre en måned uten plast. I løpet av en hel måned skulle vi bruke minst mulig plast og samle opp det vi endte med å bruke i en liten krukke. Hvorfor gjorde vi dette? Fordi vi hadde lyst til å belyse problemet med dagens plastbruk, og hvordan det har sklidd fra å være en nyttig ressursbruk til noe som faktisk er utrolig skadelig for miljøet, og som heller ikke er så godt for helsa. 

Den måneden lærte vi utrolig mye. Vi tok med oss vaner videre i hverdagen som er gull verdt for et mer miljøvennlig liv. Vi lever ikke plastfritt i dag, men prøver alltid å tenke oss om to ganger, og særlig når det gjelder emballasje og plast som bare brukes én gang. Ikke minst har vi testet ut mange ulike produkter – og funnet noen plastfrie produkter vi digger! Produsentene bak disse produktene har tenkt på miljøet og kroppen din, og laget produkter i bærekraftige materialer med naturlige og økologiske ingredienser. 

Hvorfor skal du velge plastfri produkter, tenker du? Dette kan være en fin måte å redusere ditt avfall på, samtidig som du kanskje finner noen nye, naturlige og plastfri favoritter. Forhåpentligvis er dette også starten på å etablere noen gode plastvaner i andre områder av livet. 

P3130117-2-790x1054.jpg

SJAMPO -Beauty Cubes

Gled deg til å bli hekta på disse små sjampokulene som kommer i en forpakning av papp og fint papir. Det føles ut som en god gjerning allerede når du pakker opp den lille boksen og ser at den er helt plastfri. Den deilige opplevelsen fortsetter når du kjenner at de skummer godt og faktisk gjør jobben sin ordentlig. Denne sjampoen er og blir en suveren sak – både hjemme og på reise. 

Plastfri-forside-alt.jpg

DEODORANTNatural Deodorant Co – CLEAN Deodorant Balm Palmarosa – Mandarin

Den tykke konsistensen i denne balmen gir deg en luksuriøs følelse under påsmøring. Deodoranten er vegansk og inneholder naturlige ingredienser som kokosolje, sheasmør, natron og essensielle oljer. Vi leste også at produsenten er dedikert til å redusere sitt plastforbruk – noe vi digger. De største krukkene på 55 gram er helt plastfrie, og de mindre inneholder noe plast. 

P3130129-2-1048x1054.jpg

ANSIKTSSKRUBB -Karmameju - RENEW ansiktstørrbørste

Vi er begge store fans av tørrbørsting, og har følt at dette gir en mykere hud, fjerner små nupper, gir bedre blodsirkulasjon og hjelper med å få ned hevelser. Denne lille ansiktsbørsten er et helt supert alternativ til andre typer skrubb, særlig da mange andre ansiktsskrubber inneholder små mikroplastbiter. Børsten har en helt fantastisk kvalitet som gjør at den er like god etter gjentatt bruk. 

KROPPSSKRUBB - Karmameju - BUFF natural body brush

Denne børsten er virkelig revolusjonerende deilig for huden! Den får blodsirkulasjonen i gang og skrubber bort døde hudceller, og hjelper deg å få bort nupper. Du børster rett og slett kroppen med runde bevegelser fra ytterpunkter og innover mot mageregionen. Deretter hopper du i dusjen – og husk å smøre deg godt etterpå. 

P3140002-738x1054.jpg

DUFTSTICK - Scentered - Be Happy Therapy Balm

Har du noen gang hørt om solskinn på boks? Det er virkelig en god beskrivelse av denne herlige saken som gir deg en liten boost når du trenger litt mer energi. Det er en slags duftstick med shea- og moringasmør med en deilig lukt av sitrus, mint, sedertre og blomster. Den lukter helt utrolig godt, og gir en tropisk følelse. Du smører den på pulspunkter som håndledd og hals, trekker pusten godt også blir du plutselig i sommerhumør! P3140022-801x1054.jpg

ANSIKTSMASKE - Evolve - Raw Cacao & Coconut Radiant Glow Mask

Denne herlige saken er en økologisk maske med kakao og leire, med kokosskallpulver som gir huden en lett skrubb. Den inneholder også 82,24% økologiske ingredienser. Hvis du ikke har testet ut noe fra Evolve enda kan du bare glede deg! Det er ikke feil med en liten smakebit av denne. 

Dere finner alle produktene på PureYou.no.

Here are some of our plastic-free beauty favorites. They are not only gorgeous looking, smelling and tasting but also better for you and the planet. All products are from PureYou.no.

Eco-hotel Guldsmeden, Copenhagen

Vi hadde tre inspirerende dager i Køben for ikke lenge siden. Vi har begge bodd der i flere år, og det føles ut som et andre hjem. Etter å ha bommet på AirBnb og leid en skikkelig skitten, illeluktende leilighet (som vi heldigvis fikk byttet) bød anledningen seg for å bytte til Baliinspirerte Hotel Manon Le Suites.

På dette hotellet er så godt som alt økologisk - fra malingen til tøfler, sengetøy og badekåpe til produkter og godteri. En drøm! Vi handlet litt vintageklær og spiste masse digg mat. Vi var også i botanisk hage - her må dere dra hvis dere er i København. Mer om det snart!

You don't have to travel far to dream...

You don't have to travel far to dream...

R1-07767-0008.jpg
R1-07767-0021.jpg

eco-hotel Manon les Suites

ENGLISH: We spent a few days in Copenhagen not long ago. We were supposed to stay at an Airbnb, but some issues occurred, and we checked into this insanely beautiful eco-hotel, Manon Le Suites. Everything from the sheets, products, and food to the paint on the wall is organic. The pool is a dream. You feel like you're in another world. Highly recommend this place.

Climate strike Oslo

R1-07768-0014.jpg
R1-07768-0031.jpg
R1-07768-0032.jpg

I går var vi med på klimastreik foran Stortinget i Oslo. Over 15.000 barn, unge og voksne møtte opp for å vise sitt engasjement for miljøet. Det var overveldende å se hvor mange som strømmet til da vi kom nedover Karl Johan. Det var en helt sinnsyk energi i folkemengden, og vi møtte masse fine folk som gjør sitt for en bedre jordklode ? Håper alle som er med å streike også gjør det de kan i hverdagen sin - som å spise mindre kjøtt og meierprodukter, resirkulere, bruke mindre plast og transportere seg grønnere ✨ Vi heier sånn på dere!!

R1-07768-0029.jpg

ENGLISH: Yesterday we joined the climate change strike in Oslo, one of many held across Norway and across the world. Around 15.000 people stood together in the city center to speak up against the current governments handling of the environmental threats we are facing. It was a day for the history books and a super inspiration boost

Vegan goodie box​ - DiggBox

Reklame

Licorice, & sea buckthorn chocolate

Licorice, & sea buckthorn chocolate

Vi føler oss som verdens heldigste akkurat nå. Vi har fått lov til å teste en hel boks med deilige plantebaserte produkter fra DiggBox – en kasse med sunne økologiske produkter hvor du får åtte eller fler godbiter rett hjem i posten hver måned.

Boksen vi testet er håndplukket av Hanne Sørvaag – hun er også veganer og vi har tydeligvis veldig lik smak som oss – fordi denne boksen bare digget vi. På DiggBox sin side finner du også andre varianter som Snackboks, Foodie-kasse, Gaveboks, prøveordningen Prøveboks og Favorittboks som du kan sette sammen selv fra deres utvalg av fristende godbiter. Produktene er allergivennlige – helt uten egg, melk og andre animalske allergener, samt fri for gluten hvis du bestiller en glutenfri kasse.

BESTILL DIN DIGGBOX HER

Få en eksklusiv 10 % rabatt på Hannes matkasse, Snackboks og Foodie-kasse med rabattkoden RADICALBROCCOLI

R1-07433-0012.jpg

Boksen vår inneholdt:

 • Golden milk (Super Foodies)

 • Sjampobar med lavendel (Flowee)

 • Sjokolade med lakris og havtorn (Goodio)

 • Bringebær- og mandelbar (Get Raw!)

 • Kakao maca energy ball (Roobiotic)

 • Kakao og valnøtt cookie (Kookie cat)

 • Vegansk fudge (Super-Fudgio)

 • Malt, økologisk spisskummen (Manna)

 • Økologiske kikerter (Saltå Kvarn)

 • Grillet paprika og auberginedip (Pelagonia)

Super Fudgio, Kookie Cat kjeks, Goodio sjokoladen og Get Raw bar blir også med i april-boksen, så disse får du smake på hvis du bestiller! Fristen for å bestille april-boksene er den 27. mars, og du får boksen tilsendt hjem i midten av april.

Det som er så herlig med DiggBox er at konseptet er godhjertet - de ønsker å inspirere flere av dere til å spise plantebasert uansett hvem dere er og hva slags kosthold dere har - veganer, vegetarianer, pescetarianer, fleksitarianer, kjøttspiser, eller for deg som følger en diett pga. allergi/intoleranse. Ved å bestille en slik boks får du testet ut en rekke nye, plantebaserte produkter som kanskje blir dine nye favoritter. Det er en utrolig fin måte å gi deg selv litt ekstra kjærlighet, samtidig som du gjør noe bra for kloden.

Man trenger ikke bli 100% veganer for å gjøre en forskjell gjennom det man spiser. Kanskje du har lyst til å spise vegansk kun i helgene? Da passer det jo fint med noen godisbiter.

BESTILL DIN DIGGBOX HER

// We are super happy to be able to test out DiggBox’ new subscription of vegan goodies. It’s filled with chocolate, cookies, eco-friendly soap, vegan fudge, energy bars and organic groceries. Love it!

Our Planet on Netflix April 5th- We're all in this together!

R1-07432-027A-1-707x1054.jpg

Endelig kommer det en ny serie med "the one and only" David Attenborough! Serien heter "Our Planet" og skal vises på Netflix med premiere 5 april. Den er laget i samarbeid med Verdens Naturfond - WWF og skal vise oss både de mest spektakulære naturscener, kule og fascinerende skapninger og ikke minst de utfordringene vi står ovenfor for at vi alle skal kunne leve sammen på vår felles jordklode.

Vi gleder oss skikkelig, og vet at slike dokumentarer gir oss en ordentlig god motivasjonsboost til å fortsette å stå på for å få til ordentlig forandring. Ikke minst er det ordentlig fint å bli minnet på at vi alle står sammen om dette, for en bedre fremtid. Henda i været for serier som dette!

// April 5th a new Netflix series premiers called "Our Planet". The series will show us incredible wildlife shots as well as touching upon our greatest challenges. Reminding us that we are all one team and that we will all benefit from making a better future for ourselves and others on this planet. We can't wait, and we really love series like this. It gives us that much needed extra boost to keep on working for the change that we believe can happen.

6 eco-friendly tips for Easter!

R1-02190-037A-707x1054.jpg

Easter is finally here and someone asked us on Instagram to share som eco-friendly tips for the holidays! We love sharing tips with you guys to here are our 6 top things to do this Easter

 1. While the stores are still open, make sure to get your bike ready for the spring season and repair those pants you never use.

 2. Visit a local gallery, a botanical garden or see an inspiring movie at the cinema. It's so important to be inspired.

 3. Check out some new restaurants in your area and enjoy a delicious vegan meal.

 4. Do yoga! It's so important to take the time to stress down and find some peace and quiet. This way you will get new energy to do the things you want in life.

 5. Pick up trash in your neighborhood!

 6. Make an Easter egg filled with vegan candy and share it with someone you love.

R1-07770-029A-707x1054.jpg

Å endelig er det tid for påskeferie! De aller fleste reiser kanskje på fjellet og nyter naturen, mens andre blir igjen i byen og har bypåske. Jeg skal kjøre en liten kombinasjon, først noen dager i byen og siste helgen på fjellet. Jeg gleder meg så innmari til å ha noen dager helt uten planer og bare tid til å nyte. Noen spurte på instagram om vi hadde noen tips til miljøvennlige aktiviteter å gjøre i påsken, og det vil jeg gjerne dele med dere.

 1. Bruk dagene hvor butikkene fortsatt har åpent til å reparere plagg, legge opp buksen du aldri får brukt eller å få sykkelen i stand til vårsesongen.

 2. Besøk botanisk hage, en utstilling du lenge har hatt lyst til å se eller se en inspirerende kinofilm. Det er så deilig å fylle opp med inspirasjon!

 3. Sjekk ut et nytt spisested du ikke har prøvd før for noen digge veganske smaksopplevelser. Jeg skal teste ut den veganske pizzaen på Peloton kafe som visst nok skal være Oslos beste. Andre steder jeg gleder meg til å teste ut er Monsun og Coyo!

 4. Gjør yoga! Kanskje det til og med blir varmt nok til å gjøre yoga ute? Det er så viktig å stresse ned og skape overskudd for seg selv. Da får man en ny og fin energi og kanskje ny motivasjon til å gjøre noe bra.

 5. Plukk søppel en dag du er ute og går! Det tar så utrolig liten tid, men hindrer det du plukker opp i å havne i havet.

 6. Lag et påskeegg med vegansk godteri og gi det til noen du er glad i!

R1-07770-021A-707x1054.jpg

Mini beach cleanup

R1-07433-0028-707x1054.jpg

Hei dere! Som vi skrev i forrige innlegg tok vi med oss kontoret ut på hytta i forrige uke. Da vi kom ned til havet fikk vi litt sjokk - stranden var fylt med plast. Det er alltid like urovekkende å se hvor mye som dukker opp i løpet av kort tid. Vi plukket med oss alt vi fant.

Det var fiskesnører, tau, ballongstenger, barneskjeer, kopper, poser, plastfolie og noen udefinerbare greier.

Nå som våren titter frem er det på tide med flere strandryddinger. Hjertet mitt blør når jeg ser hvordan det ser ut bare på fortauene inni byen. Tenk hvordan det ser ut uti havet, da! La oss alle gjøre en ekstra innsats fremover for havet. Håper du finner inspirasjon til å kjøre en liten plukkeøkt. Heier på deg.

// This week we packed the office with us to our family cabin by the sea. It was so good to breathe in the fresh ocean air, and we were pretty shocked when we found the little beach close to the cabin covered in plastic... We decided to clean it all and spent about 15 minutes collecting everything from cups to balloon holders to children's spoons. Spring is the time for beach cleanups - so I hope you're inspired and ready to do something amazing for the ocean ?

Discovering the soft and feminine in yoga - Guest post from Iselin Amanda

Iselin Amanda is one of those inspiring people who make you want to take better care of yourself and the planet through cooking amazing plant-based food and doing more yoga. She tells us her story about discovering new parts of her practice and how we can learn to tap into different energies within us.

Last year I spent several months with a little bit of what I feel is best described as «soul-searching» in regards to my yoga practice. 

91F6AE01-EA8E-4818-8C21-AD56800F602D-1054x702.jpeg

As a yogini, a student of yoga and a yoga teacher for more than five years, my practice and I have been through more than any other relationship I have ever been in. My practice has been my rock through thick and thin, my safe-space, my feeling- space, my creative-space and in many ways my closest friend. As I have changed, evolved and grown over the years, so has my practice, and my relationship to yoga and it’s many aspects. 

For years, my yoga practice was rather physical. My first few yoga teachers were all ashtanga teachers, and so I was thrown into a world of postures, performance and dedication. And that is how I first fell in love with yoga. I loved seeing how capable our bodies are; how it adapts, changes and evolves with our practice and lifestyle. Furthermore, I loved observing how my inner state of being always (always!) was reflected back to me as I stepped onto my mat in the morning for my series of Surya Namaskar.

When I was in recovery from a decade-long addiction and eating-disorder, my practice was there to give me more space, more room to be; to breathe, to cry and to release. A place for me to really, really feel. And from there learnt how I could use asanas as a tool to get out of my head for a little while, to allow myself to be more in my body. It has been a beautiful, powerful journey, and my yoga practice has no-doubt saved me from myself and my own inner daemons many a time. 

image-1.png

However, half a year ago, I noticed something had shifted. I didn't necessarily look forward to stepping onto my mat in the morning like I used to. And so I would post-pone my practice for the evening, but when the evening arrived, I still wasn’t feeling it. I kept persisting in my practice most days though, thinking it was just a phase, a phase I was willing to wait out. I told myself, as the yogini I am, that things come and go, and perhaps I just needed to push through. Perhaps change things up a little? Give myself new challenges. Seek more inspiration. Simply sit with it.

Because regardless of how I felt before I did my practice, I would always feel better once it was done.

Maybe that was the thing though. It eventually became clear to me that my practice these days more often than not felt like something I wanted to be over with. As if it was yet another chore waiting to be done. Something I had to tick off my list in order to get on with my day, with my life. 

image.png

Perhaps this was the biggest realisation. Seeing how a practice I had adored and relied on for years, who had been my closest friend for so long, now seemed more like that not-so-pleasant neighbour that keeps bothering you, and that you have to deal with, just to get your sense of peace and quiet to enjoy your life.

I’m not having it, I thought. I refuse to let something that’s been so wonderful for years, so wonderful in fact, that I made it not just part of my morning routine, it was (is) my passion, my  lifestyle, my career. And so I thought, «now is a very bad time for me to realise that this is not what I want to be doing with my life. 

And I guess this is where I started digging a little deeper. Looking a little further. Asking myself what is really going on here?

Well, it us true what they say; Ask and you will receive. 

Not long after I started my quest to fall recklessly in love with yoga again, I stumbled upon a book that has been nothing less than life-changing for me. If you're a yogini, a female yoga teacher, if you’re a woman, or if you’re simply practicing and/or teaching yoga with/to women, I can highly recommend this book. It is a game-changer. 

A few chapters into Yoni Shakti, I thought to myself that «no wonder I haven’t felt good about my practice for a while. I am, and have been for a long time, practicing the wrong kind of yoga». I have been committed to a promise I made to myself a few years ago; that I will always seek out, learn and be open to become a softer, caring and loving person; as a daughter, a friend, as a sister and a lover. And of course in my relationship to myself. But then I began to realize, that over the years, I have also been practicing a form of yoga that in many ways went against all of this.

My practice was until this stage very physical; mostly Yang-based. In other words, it was definitely masculine practice. It was more than anything about dedication, discipline, consistency, and, as much as I hate to admit it, also about performance. 

The next following months led my on a journey into the feminine that exists within the yoga world. I started diving deeper into the beautiful world of softer styles of yoga; yin and restorative yoga, Shakti-yoga, slow-flow and yoga Nidra. I spent days researching the history of women in yoga, reading about practicing in tune with our menstrual cycles, and how we can use yoga to empower ourselves as women; as mothers, daughters, sisters, friends and lovers. And as practitioners of the yogic traditions. 

Perhaps for the first time, I was giving myself full permission to practice and flow with the natural rhythms of my own cycle.

«it is not necessary to have a womb to practice ‘womb yoga’, in all phases of womens lives, it is the presence of womb space energies, the energies of «Yonisthana Chakra», which has a capacity to provide deep intuitive wisdom, and to reconnect us with the earthed and watery energies of creativity, fluidity, nurture and fertility that are characteristic of this energy centre.» (Uma Dinsmore-Tuli,  Yoni Shakti)

From the wisdom born from connecting to our wombs follows a naturally arising global green consciousness rooted in a sustainable and respectful honoring of the natural cycles and energies of the earth, the womb that nurtures all life in our wor. So it is through this wisdom, this spiritual awareness that is literally encoded in the cycles of the female body, that we can access the deep healing that our planet urgently calls for now. We are in deep need of exactly such yoga.

233641EB-A0BF-4FCD-9111-07BEF51C85D8-716x1054.jpeg

The excerpt from above simply resonates with me on so many levels. I swear that if Uma herself had been in the room with me as I read this the first time, I would have had no choice but to walk over and kiss her. 

And so this is what my practice has been about the past few months: Finding a feminine and soft approach to asana practice. Reconnecting to feminine qualities of fluidity, flow, creativity and nourishment. Cultivating softness, intuition and deep listening in my yoga.

And let me tell you this: it has feltso good.

I believe these last six months has taught me how to develop a greater respect and understanding of yoga as a practice that revolves around cycles. How our cyclical practices inspires cyclical living, and helps us connect to the ever changing cycles of  Mother Earth herself.

I believe that in giving ourselves, as teachers and students, not to mention practitioners, permission to flow with our natural cycle (especially, but not exclusively, for women) we will in turn change the way in which we practice, think and feel, about yoga. Right now it feels like a precious little gift that was given to me, and for the first time in a long time, yoga has again become my best friend. And our friendship has grown much deeper roots and reached beautiful new heights.

So there are many aspects of our modern way of practicing yoga that unfortunately disconnects us female practitioners from our wombs and cycles. And «it is because of our profound disconnection from our own inner sense of what is right for us that we choose to practice forms of yoga which further disempower us (as women). When we adhere rigorously, and without regard for our own lifecycles, to those versions of yoga practice that focus on maintaining power over the body, rather than power moving through the body, then we imprison ourselves.»

We know that menstruation is a time of the month where women should avoid most standing yoga postures, inversions, or any other vigorous forms of practice and movement. However, this does not mean we have to avoid practicing all together. Creating and practicing a sequence of seated and lying down-asanas, with gentle twists, can be of great benefit this time of the month. We’re looking at finding postures that will encourage a positive experience as a bleeding woman, and for this time of the month to be a cleansing, quiet and rejuvenating period. We need to find ways in which to cultivate responsiveness to the cyclical changes in our bodies, as this is, without doubt, an important aspect of our yogic awareness.

I want to teach fluid styles and sequences of yoga; a beautiful balance between fluid sequences and deep resting poses. Movement and stillness. Cultivating the ability to listen to our bodies wisdom of when to move, and when to be still.

«Yoga came to the west to change the west. But the west has changed yoga. We have created forms of yoga in the image of our own disconnection. Practicing this simply mirrors our own disregard for our own inner guide». Uma Dinsmore-Tuli, Yoni Shakti

Follow Iselin Amanda on Instagram and her blog for a daily dose of wellness, yoga, delicious food and feelgood images. She has created such a dreamy world well worth following!

Vegan cooking class video

Hei fine lesere. Jeg skriver til dere fra Hvaler hvor vi har tatt oss en liten arbeidsferie for å jobbe litt i fred og ro. Hytta er som en fryseboks, så det blir antagelig en ganske kort tur!

Da vi var på Costa Rica i vinter tilbragte vi en uke på Thea Retreat som er drevet av vår gode venninne Adi og hennes mann. Hele oppholdet spiste vi den sunneste veganske maten proppfull av næring, basert på lokale ingredienser. Den siste dagen hadde vi en hel matlagingsdag hvor vi disket opp fire forskjellige retter: grønn salat, potetsalat, kokosnøttceviche og rå avokadokake. Vi har laget videoer fra de ulike rettene - og den første er nå ute på YouTube. Det kommer mer og mer filmer fremover, så dere kan gjerne abonnere på kanalen vår - og selvsagt komme med tips til hva slags videoer dere ønsker.

//Hey guys!! How are you? We are so excited to publish the first of a series of YouTube videos from our plant-based cooking class at Thea Retreat in Costa Rica. Hope you like it, and feel free to comment on topics you would like us to talk about in our videos. ✨

24h in Copenhagen

For noen uker siden tilbragte vi noen dager i København hvor vi begge har studert og bodd i flere år. For meg er det nesten mer hjem i København enn i Oslo. Det er kanskje ikke så rart siden jeg har bodd der lengre. Vi tok i hvertfall en tur tilbake for å mimre, å feire bursdagen min, å titte i botanisk hage og å møte venninner som fortsatt er boende i den kule, danske hovedstaden.

08.05

Våkner av lyder utenfor rommet. Det var tidligere enn forventet, men elsker å stå opp tidlig når jeg ikke har på vekking. 

08.15

Ut av sengen for en kopp te. Pusser tenner med øko tannpasta og bambustannbørste og skyller ansiktet. 

R1-07767-0016-1054x707.jpg

08.30

Tid for yoga, må vekke kroppen kjenner jeg. Hvordan er det mulig å være så stiv?? Spiser noen plommer jeg kjøpte på vei hjem i går. Er skikkelig treig og ikke en solstråle om morgenen. Stikker ned på «jungle gym»et i kjelleren på hotellet for å få litt endorfiner. Musikken er heftig og folk virker som de har vært i gang med treningen i mange timer. Herregud for en energi. 

09.30

Ferdig med yoga og en slags sirkeletyrkeøkt med Anette. Har ikke stålkontroll men prøver meg frem. Sirkeløkten bestod av roing, russian twist, mage på ball og kettlebell! Nå: dusj i verdens deiligste dusj med håndklær av øko materialer. Luksus. 

10.00

Mails og telefoner med kunder om en jobb vi skal gjøre for dem. Avtaler tid og dato for publisering mens jeg drikker en digg Pukka te med lakris. 

R1-07767-0005-752x1054.jpg

11.00

Endelig frokost! Spiser vanligvis litt tidligere, men ble en treig start i dag. En stor smoothie bowl på The Organic Boho i Christianshavn. Bestiller en matcha latte og Anette kjøper en blå latte med spirulina.

R1-07769-010A-707x1054.jpg

12.15

Drar til indre by. Tid for å se i vintagebutikker! Før det tar vi enda et pit stop på Dina. En fransk perle. Tar masse bilder med det analoge kameraet. 

R1-07769-026A-707x1054.jpg

13.00

Drar innom Episode, Carmen, Wasteland og Knigge Vintage. Finner en sykt kul sebrastripet 80talls jakke/bluse/topp på Knigge og en veske med leopardstriper. Har bare én veske hjemme så denne blir nyttig. 

R1-07767-0019-707x1054.jpg

14.00

Lunsj på Hope Organic. Her serverer de i utgangspunktet bare vegansk, også kan man velge å ha kjøtt hvis man vil. Velger en type bowl med rosa hummus, bakte gulrøtter, spinat, bakte kikerter med digg krydder og god dressing. 

15.00

Botanisk hage! Utrolig at jeg ikke dro hit mer i løpet av de fire årene jeg bodde i Køben, har bare vært her én gang på en piknik, men besøkte aldri Palmehuset. Herregud for et fint sted! Ble en liten tur til tropiske strøk, jo. Filmet litt til en vlog vi planlegger å lage. 

R1-07770-024A-1-707x1054.jpg

17.00

Tilbake til øko-hotellet Manon, som er en del av kjeden Guldsmeden. Følte for å tilbringe litt tid her siden det var så sykt fint. Når man velger bosted der man skal er det en fin ting å velge lokale steder eller steder som gjør en ekstra innsats for miljøet, som Guldsmeden gjør ved valg av produkter, materialer og mat som er økologisk. Inn i morgenkåpen, på med tøflene og opp i himmelsengen med seg. 

R1-07767-0009-707x1054.jpg
R1-07767-0008-707x1054.jpg

19.30

På tide å karre seg ut av sengen og spise middag!! Vietnamesisk vegansk pho er planen. Finner et sted som minner om NY - bra vibe. Fult av lokale og storfamilier. 

21.30

Stikker innom butikken i lysten på noe søtt. Kjøper noe frukt, tørket frukt og god te og kaller det en dag. Lurer på hvor gammel dame jeg egentlig er :) Ser på alle de kule folka på syklene sine.

22.30

Hjemme. Prøver å skru av mobilen en time før jeg sovner så jeg ikke tar den med i oppladingen min. Det funker sykt bra for søvnen! Lurer igjen på hvor gammel dame jeg er?? Leser heller en kul bok på sengekanten. Dagens er en om astrologi og hvordan man kan få det meste ut av livet avhengig av hva slags stjernetegn man har. Haha litt skrullete, men mange bra tips uansett. Som for eksempel å kjenne etter om man setter stor nok pris på seg selv på jobben eller om man bruker nok tid i naturen. Fine ting å jobbe med! Natta. 

R1-07768-0005-707x1054.jpg

Herregud for en magisk by. Savner det.

Sellerirotfries med hjemmelaget ketchup

Reklame // Grønt Punkt Øst

Som dere sikkert har fått med dere er vi over middels interessert i frukt og grønnsaker og alt det fantastiske man kan gjøre med dem for å forvandle dem til digge måltider. Hvem skulle trodd at man kunne lage verdens beste, sunneste og fineste fries av sellerirot? Selleriroten er utrolig allsidig, og kan brukes til alt fra supper (som vi har laget her) til puréer, helstekt, grillet, som pizzabunn, gratinert, i risotto eller i curry.

Kortreiste grønnsaker er det aller beste vi kan velge å spise for planeten. Ikke minst er den sunn - blant annet full av kostfiber og vitamin C. Du finner den blant rotgrønnsaker på Rema 1000, Kiwi, Meny og Spar, altså nesten garantert i din nærbutikk. Ta med deg selleriroten nesten gang du er i butikken da, og husk handlenett!

P4090054.jpg

Sellerirotfries

 • 1 hel sellerirot

 • Paprikakrydder

 • Cayennepepper eller chili hvis du vil ha dem spicy

 • Olivenolje eller kokosolje

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 200 grader varmluft

 2. Skrell selleriroten og skjær den i strimler på ca 1 cm

 3. Ha dem i en bolle med 1 ss olje og et godt dryss med krydder

 4. Spre dem på et bakebrett (med miljøvennlig bakepapir) og la det være litt luft mellom hver

 5. Sett dem i ovnen i 15 minutter. Ta dem ut og snu dem og la dem stå ca 10-15 minutter til. Og voila!

P4090037-791x1054.jpg

Hjemmelaget ketchup

 • 180 gram tomatpuré

 • 0.8 dl eplejuice

 • 1/4 teskje hvitløkspulver

 • 1/4 teskje løkpulver

 • Himalayasalt

Fremgangsmåte:

 1. Bland alt i en bolle. Smak til med salt.

TIPS! Hvis det er en grønnsak du er nysgjerrig på men ikke aner hvordan du bruker er Pinterest et helt genialt hjelpemiddel. Søk for eksempel på "celeriac" (sellerirot på engelesk) og tre inn i en verden hvor selleriroten er den skinnende hovedrollen i en haugevis av oppskrifter. PS. du blir sykt sulten av det så pass på at det ikke er for lenge til middag :))