What we are reading right now - May

Å roe ned, ta seg tid og la seg inspirere er kanskje noe av det beste du kan gjøre for deg selv. Jeg henter ofte inspirasjon fra bøker og vil dele mine beste boktips med dere. Jeg er utrolig glad i bøker som får meg til å få lyst på en endring i livet mitt, som inspirerer meg til å prøve noe nytt eller endre hvordan jeg ser på ting. Dette er bøker dere kan pakke i strandbagen, ta med på båtturen, på café eller som kan leses når du er godt pakket inn i et ullteppe på sofan.

Del én er Anettes anbefalinger, og så kommer Susannes som del to.Noen ganger kommer inspirasjon fra bilder, kule mennesker, sanger eller steder. Andre ganger trenger man ikke å reise noe sted, men bare åpne en god bok. Nå hørtes jeg litt ut som farmoren min, merket jeg. I mange år var jeg så lei av å lese pensum at alle andre bøker og blader bare fikk ligge. Endelig har lesegleden kommet tilbake,  og nå finner jeg både roen, glede og inspirasjon når jeg leser. Når det er sagt, tenker jeg at jeg fortsatt kan roe ned antall timer jeg bruker foran en mobilskjerm. Men - nå er det virkelig sesong for å slenge seg ned i en park eller på stranden med en god bok, så derfor tenkte jeg å lese noen av mine favoritter med deg! 

The Universe has Your Back av Gabrielle Bernstein

Denne boken leste jeg faktisk om på bloggen til fineste @mallyandthemoon for et års tid siden. Den er kanskje litt for spirituell for noen, men shit  - den forandret bare livet mitt. Jeg hadde den med på fjellet i vinter for å vise den til mamma, og da ble den plutselig borte. Så jeg måtte kjøpe et eksemplar til alle i familien.  Jeg har den  liggende på nattbordet til enhver tid, om det så er for å lese noen setninger før jeg sovner. Veldig angstdempende. Anbefales på det varmeste!

Indias Datter av Shilpi Somaya Gowda

Denne boken er kanskje noen år gammel, men jeg fikk låne den for litt siden, og er helt betatt. Det er så deilig å lese i en bok som man faktisk gleder seg til å åpne på kvelden, fremfor å scrolle nedover Instagram. Det er en fortelling om skjebner i India. En av dem er Kavita som føder en datter, og ektemannen dreper den nyfødte. En annen er Asha som vokser opp i USA, og er adoptert fra India og ønsker å finne ut mer av sine røtter. Trist, fin og tankevekkende. 

Kjære Gud, kommer du snart? Det er så rotete her Av Marianne Magelssen 

Marianne Magenssen forteller om sin reise gjennom en vanskelig tid i livet sitt.  Hun beskriver teknikkene som hun oppdaget underveis, og som hjalp henne i å bli bedre kjent med seg selv. Å bli snillere med seg selv er kanskje det viktigste budskapet i boken. Jeg leste den for litt siden, og boken kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Jeg kjente meg igjen i mye av det hun skrev, og synes teknikkene var enkle å forstå og å inkorporere i livet.  Marianne holder også foredrag om pust og mindfulness, og hun er virkelig en herlig dame. 

Jeg skal fortelle deg min hemmelighet av Petter Stordalen

Denne boken har jeg lest tre ganger nå, og den er rå. Jeg fikk den til jul i 2015, og det er bare noe med tankegangen til Petter som er så forfriskende, banebrytende og moderne. I tillegg er det mange bra tips dersom du ønsker å starte for deg selv, og ikke minst hvor viktig det er å tørre å ta det ekstra lille steget - om det så er en telefonsamtale, banke på døren til en fremmed eller sende en litt ubehagelig e-post. Definitivt verdt å lese uansett hva man gjør! 

Healing Tonics: Next-Level Juices, Smoothies, and Elixirs for Health and Wellness av Adriana Ayales

Denne boken oppdaget Susanne og jeg i en superfin butikk i Santa Teresa i Costa Rica. Jeg har alltid lyst til alle kokebøker jeg ser som har med planter å gjøre, så denne måtte jeg bare ta med hjem. Sidene er fylt av forskjellige drikker som er bra for kroppen på en eller annen måte. Vi må få delt noen oppskrifter herfra snarest! Adriana Ayales vet virkelig alt om urter, planter og andre spennende ting fra naturen og hvordan vi kan bruke det til å få mer energi, detoxe, få finere hår osv. Det er også mulig å følge henne på instagram @animamundiherbals. Som dere vil oppdage, vokste hun opp i jungelen i Costa Rica, og nå driver hun sin egen butikk i New York, og det går virkelig så det suser.Jeg prøver å bli flinkere til å lese bøker igjen og tar gjerne i mot tips fra dere! Hva er deres favoritter?