Summer stories with Livid pt. 2

Ria top japan & ria skirt japan indigo

Ria top japan & ria skirt japan indigo

Norsk sommer

Denne sommeren ble skikkelig norsk for oss. Vi har utforsket forskjellige kriker og kroker av landet vårt, og i skrivende stund er jeg, Susanne, på Hvaler, mens Nettern er på vei over fjellet til Stryn, Hoddevika og det vakre vestlandet. Her på Hvaler har hele gjengen hatt noen digge dager med seiling, padling, yoga, hundekos og hjemmelaget mat. Mamma elsker å ha masse besøk på hytta, og baker helst alles favorittbakst - om det skulle være vegansk, glutenfritt, bare helt vanlige skoleboller eller rundstykker. Det er jo mye som er fint med å nyte sommeren i Norge. Selvsagt er det fantastisk for miljøet at fler velger å feriere i nærheten av der de bor. Samtidig får man gjort så mye man aldri ellers får tid til - oppdage nye skogsturer, nye små øyer å ha piknik på, eller bare å lære å slappe av en hel dag med bøker og kryssord. Det er vanskelig når man er vant til et helt annet tempo - men det begynner å komme seg!

/ We decided to go all in on Norway this vacation, and make the most of cabin trips, surf trips, mountain explorations and trying out new hobbies close to home. Anette is on her way to Stryn right now, and I’m at the cabin with the doggies, mom and stepdad. We’re spending time sailing, padling, swimming, cooking, baking, writing, reading and walking in the woods. 💧

Livid

Vi er så heldige. Vi samarbeider med Livid, et norsk klesmerke som startet sin historie i Trondheim. Vi har skrevet mer om Livid tidligere, det kan dere lese her. I sommer har vi brukt disse fine plaggene i parken, hjemme, på vennedates, på fest og snart skal de brukes, mikses og matches i festivalsommeren. Vi har plukket ut noen plagg vi elsker, som vi håper og tror kommer til å vare i mange tiår fremover på grunn av et klassisk snitt og utrolig slitesterke materialer, samt Livid sin reparasjonsordning.

// We’re so lucky to collaborate with Livid, a Norwegian clothing producer that also have a vintage department. We’ve written about them before, and you can read more here. We’ve picked out our favorite items that we think will last for years. They are perfect for everything from this summers festival season to cabin trips and everyday wear.

IMG_3754.jpg
ria top japan & ria Skirt japan (indigo & off-white)

ria top japan & ria Skirt japan (indigo & off-white)

I mai var vi en tur i Hoddevika - en unik liten perle på Stad som en del av meg ikke har lyst til å skrive for mye om fordi jeg er redd det skal bli overbefolket der, haha. Tror faktisk ikke sannsynligheten er så stor, det er verdens mest kronglete sted å komme seg til, og ganske værhardt, men Guri så fint når solen titter frem.

// In May, we spent a week in Hoddevika, a little tiny bay in Stad which is too magical to describe in words. Its a perfect surf and hiking spot.

suri japan navy floral

suri japan navy floral

Suri-kjolen er laget i et sykt deilig og bærekraftig materiale som heter Tencel. Det er altså ikke silke, men en type rayon/viskose (bearbeidet cellulose fra trær) som er produsert under svært strenge forhold for å forsikre gode tekstilegenskaper og ikke minst bærekraftig produksjon. Tencel har mange av de samme gode egenskapene som ull og silke, og klær laget i Tencel er myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden. Tencel er et registrert varemerke for lyocell fra tekstilprodusenten Lenzig og scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess.

Tencel produseres av Eukalyptus-trær. Produksjonen er FSC-sertifisert, som garanterer bærekraftig skogsdrift. Trær som brukes i produksjon blir erstattet, og selve råvareproduksjonen forbruker CO2 og produserer oksygen. Skogsdriften foregår på områder som ikke passer til matjord og kommer dermed ikke i konflikt med matproduksjon. Tencel krever langt færre kjemikalier enn tradisjonell viskose og tilnærmet 100 % av kjemikaliene gjenbrukes. Resten blir renset. Produksjon av Tencel forbruker også mindre energi i produksjon enn tradisjonell rayon/viskose og krever 10-20 ganger mindre vann enn bomull. Det er ganske kult!

Dere kan lese mer om Livid sine produksjonsprosesser på deres nettsider.

// The Suri dress from Livid is made of Tencel, which is not silk but a type of rayon/viscose, which is durable and comfortable against the skin. The production is FSC-certified, its made from Eucalyptus trees, and the trees used in the production are replaced. The chemicals are reused (almost up to 100%) for each production, which makes it a closed-loop kind of process. Pretty cool.

R1-00823-0032.jpg
IMG_3834.jpg

Hope you have a comfortable summer where ever you are 🌼🌻