Hvem lever du for?

simon-rae-IGOBsR93I7Y-unsplash.jpg

Det er kanskje en klisje, men sannheten er at hver eneste dag som går er LIVET. Som pappas favorittquote (høres ca en gang i uken) sier så bra - "inte visste jag at dagarna som gick var själva livet". Veldig få mennesker tar seg tid til å stoppe opp og observere hva som foregår inni hodene deres. Det er enormt skille mellom å anse hverdagen som en evig lang to-do liste og det å anse hver nye dag som en mulighet for å ha det enda litt bedre. Hvem lever du for? Deg selv så klart!

Hva er det egentlig å være stressa?

Alle har hørt at stress er skadelig. Stress ditt og datt, du må ikke stresse, nå er jeg så stressa ass… Men hva er det? Det kan beskrives som å konstant holde på med neste oppgave samtidig som du driver med noe her og nå. Det vil si at kroppen og hodet ditt hele tiden blir revet mellom der du er og et sted i fremtiden. Snakk om å slite seg selv ut! Og ennå verre? Stress vil igjen omgjøres til fysisk ubehag i kroppen din – vondt i hodet, stiv nakke eller ryggproblemer. Er du for eksempel syk, vil stress forsterke sykdommen. Stress er sterkere enn deg og vil legge deg i bakken fortere enn du hadde planlagt. Vel, ikke la det gå en dag til uten å bearbeide hva du stresser over, det kommer nemlig til å dukke opp som en kvise midt i fleisen neste gang du skal på fest.

Så – til det viktige – hvordan årne dette?

Man må faktisk ikke være helt buddhist for å kunne stoppe opp en gang i blant og «leve i nuet». Det er lov å skru av mobilen, stirre i luften og bare smile litt. Sannheten er at alt ordner seg. Mesteparten av dine bekymringer er egenkomponerte, og har ikke så mye å gjøre med alle andre sine forventninger, men med dine egne forventninger til deg selv. Senk skulderne og gi litt faen. Prøv ut noe du aldri har gjort før, kanskje å male et bilde, dra på et museum, i parken, prøve yoga, svømme - you name it.

Det kommer innenfra

Nedlatende kommentarer om andre. Sjalusi på hva andre får til. Tanken om at det er urettferdig og at noen har det for lett. Forestillingen om at du må jobbe mye hardere enn andre for å få samme resultater. Hva har alt dette til felles? Det handler ikke om andre, det handler om DEG. Ting du kritiserer hos andre er gjerne dine egne aller største frykter. Når du fokuserer på det du ikke har i ditt liv, og det du ikke får til, vil du aldri føle deg fornøyd. Alle andres liv virker derfor mer attraktivt. Hvis vi derimot ser på hva vi kan og hva vi har, kan vi bli mer fornøyde og takknemmelige. I stedet for misunnelse og sjalusi, fokuser heller på det positive i de rundt deg og se de forsvandle seg til inspirasjonskilder. Det er ikke slik at du aldri kan tenke negativt om andre. For det gjør vi alle. Poenget er at man skal være bevisst over det, og kanskje tenke den tanken til neste ledd – hvordan det egentlig er relatert til deg selv og hva det er du kan jobbe med i ditt eget hode for å komme deg ut av den negative spiralen. Det kan være så enkelt som å bestemme seg for å våkne opp og glede seg over den nye dagen, å sende positive tanker til de rundt deg og virkelig glede deg over at bare du bestemmer hva denne dagen skal inneholde.

Det viktigste av alt – du lever kun for deg, du er designeren av ditt eget liv

Og hvor viktig er dette? Sjekk du denne videoen: