Det glutenfrie verksted / Glutenfree bread

Reklame

Her kommer en skikkelig god nyhet til alle som gjerne vil spise all den gode baksten, men som gjerne vil unngå gluten. Det Glutefrie Verksted ble startet av Monica Hellemann, som var ute etter å lage glutenfrie produkter som også er gode og næringsrike. Etter å ha prøvd noen av produktene er vi veldig glade for å finne noe som smaker godt, er økologisk og glutenfritt. Monica startet Det Glutenfrie Verksted fordi hun selv opplevde at det var mangel på utvalg av glutenfrie og sunne produkter i butikken, samtidig som at hun var ute etter de gode smaksopplevelsene. Vi kan ikke si annet enn at vi er megaimponerte! I denne omgangen har vi testet ut produktene brød, fiberbrød og knekkebrød. Brødet skal tilberedes med skummet melk, rapsolje og honning. Siden vi spiser vegansk, tilsatte vi en halv banan og 3 dl vann istedenfor og det smakte helt nydelig! Brødet er kjempe saftig og har en sprø skorpe og er litt søtt. Det å kunne kose seg med nybakt brød som glutensensitiv er himmelen. Dette er perfekt til helgefrokosten, og for å variere litt på brødtypene. Det smaker like godt etter at det har vært fryst ned.

Fiberbrød en del grovere enn den andre brødblandingen. Dette ble en personlig favoritt, spesielt da savnet etter ordentlig grovt brød har vært så stort. Det er saftig inni med en ordentlig sprø skorpe, akkurat slik brød skal være. Det smaker nydelig som avokado toast, også fungerte det utrolig bra som burgerbrød til våre rødbeteburgere. Da skjærte vi det bare på langs i stedenfor. De som har prøvd å lage glutenfritt brød hjemme kjenner kanskje godt til hvor vanskelig det kan være å få det grovt, men her er det virkelig fått til!

Knekkebrød er perfekt til frokost, kvelds eller som et mellommåltid og har i alle tider vært den store favoritten. Knekkebrød er så lett å ha med seg overalt, derfor er det spesielt viktig at de gjør godt for kroppen. Disse er veldig lette å tilberede, da du kun trenger å tilsette 5 dl kokende vann og la det svelle i 5 minutter før de skal bres utover et bakebrett. Knekkebrødene inneholder mye frø og er derfor veldig næringsrike! Ikke minst smaker de veldig godt og er absolutt godkjent av selvutnevnt knekkebrød ekspert.

DSC00875.jpg
SAM_22701.jpg