Plant based in Barcelona

Jeg tok nylig en liten solo-tur til Barcelona for å se byen som jeg har blitt fortalt at virkelig er en by etter min smak. De hadde helt rett, Barca har både det kulturelle elementet, ligger nær havet, har masse digg plantebasert mat og kule butikker. Det var så deilig med en helg hvor jeg bare hadde meg selv å tenke på - det har jeg aldri prøvd før. Jeg fikk også møtt en venninne jeg ikke har sett på lenge, og ble nesten enig med meg selv om at her måtte jeg bo en dag.

PETIT BROT Petit Brot ble favoritten av stedene jeg prøvde i Barcelona. Maten er rå, vegansk og økologisk, og ikke minst sinnsykt god. Stedet var helt fullpakket, og jeg måtte enten ta take-away eller booke bord. Jeg tok take-away (noe jeg nesten aldri gjør fordi jeg hater å bruke plast), og de hadde heldigvis miljøvennlig innpakning! Jeg kjøpte meg en sjokoladesmoothie og en falafelsalat. Så godt! De hadde så mange deilige alternativer på menyen at jeg kunne gjerne spist der hver dag!

FLAX&KALE Dette var det første stedet jeg prøvde i Barcelona siden jeg hadde hørt så mye om det. Det er en restaurant med vegetarmat og fisk (fleksitariansk) hvor de lager smakfulle måltider som passer de aller fleste. De har masse forskjellige typer juicer (fra Teresa's Juicery), en del ulike hovedretter og masse kaker. Jeg valgte å smake på signatursalaten - kale salad med seaweed - og den var sinnsykt god (mye bedre enn den ser ut selvfølgelig). Jeg hadde også en grønn juice og en vegansk cupcake med kokoskrem.

TERESA'S STAIRWAYJeg var på Teresa's Stairway to ganger siden det lå like ved der jeg bodde - en gang på vei til stranden og en annen gang for å smake på açaí med sjokoladesmak og noen andre sjokoladebiter. Jeg innser nå at jeg spiste en god del sjokolade. Denne caféen er i kjeden Teresa Carles Healthy Foods, og det er også verdt å sjekke ut de andre filialene:

VV VINTAGE Dette er en av mange kule vintagebutikker i Barcelona - en du må innom hvis du liker second-hand klær. Det er lurt å sette av litt tid til å finne ting her fordi de har så utrolig mye!

FLAMINGOS VINTAGE KILO En annen vintagefavoritt er denne hvor du betaler for vekten av klærne. Jeg kjøpte ingenting, men skulle gjerne hatt med meg en av de omsydde olajakkene!

GREYSTREET Denne butikken fanget blikket mitt med noen klær som jeg syntes så naturlige ut. Da jeg kom inn i butikken så jeg at den var fylt med ting jeg elsker - kunst, enkle smykker, spirituelle ting som tarotkort, plakater, økologisk undertøy og håndlagde produkter. Jeg kjøpte en naturlig yogamatterens, en ansiktsmaske med banan og kokos, noen plakater og noen notatbøker. Håper dere likte det!

English:

I finally decided to take myself on a solo trip to Barcelona to see this city that I have heard so much about. I loved the vibe, the food, the art and of course the beach. Feels like Barcelona has it all. Some of my favorite spots were Petit Brot, Flax & Kale, Theresa’s Stairway, VV Vintage, Flamingos Vintage Kilo & Greystreet - make sure to stop by some of these if you visit amazing Barca!