Deilig kremete hummus

Deilig kremete hummus

Vi har laget ekstremt mye hummus de siste månedene, rett og slett fordi det er så godt. Vi smakte det for første gang i Dubai for noen år siden, der lagde de hummus til perfeksjon! Etterhvert blir man nærmest ekspert på kikerter, og det kan informeres om at det er stor forskjell mellom de ulike typene der ute! Selv synes vi at de aller beste er fra det norske merket Helios, som også er økologiske. I forhold til miljøet vil det antagelig være best å velge kikerter fra en pappbeholder, som for eksempel ICA sine I Love Eco kikerter. Ellers finnes det nok et stort sortiment på innvandrerbutikker hvor man som oftest gjør noe gode kupp prismessig. Det aller billigste er å kjøpe en stor pose med tørkede kikerter, men her får man jo jobben med å bløtlegge og koke selv. I følge eksperter gir dette faktisk best smak, dersom man også bruker vannet som kikertene er kokt i oppskiften. Hummus passer til det aller meste av salater, brødskiver eller kun for seg selv. På Fresko i Oslo serverer de den diggeste salaten med masse avokado, hummus, agurk, tomat, hempfrø og diverse salater. Kun et eksempel på hvordan det kan brukes.

Vi har kommet frem til en god basis favorittoppskrift som er ca som følger:

1 stor skål hummus

  • 2 spiseskjeer tahini
  • 2 bokser kikerter (beste er fra Helios)
  • 1 sitron (kun saften)
  • 4-6 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje paprikakrydder
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 klype salt
  • 3-4 spiseskjeer vann (kommer av på ønsket konsistens)

Ha alle ingrediensene sammen i en food processor eller bland det med stavmikser i en bolle. Smak til med krydder eller mer sitron/tahini. Det finnes uendelig mange varianter av hummus og det er ingen regler for hva en oppskrift bør inneholde. Prøv gjerne med soltørkede tomater, paprikakrydder, chilli eller spiskummen.

Kikerter er fulle av proteiner, nærmere sagt inneholder de 7,5 gram protein pr 100 gram (Treningstips). Mange lurer på hvordan man kan få i seg nok proteiner hvis man spiser mest grøntfôr, og dette er et av svarene! Positivt er det også at man slipper å få i seg mettet fett fra kjøtt. Kikerter er også bra for magen da den virker prebiotisk (fordi de inneholder mye vannløselig fiber som frakter maten videre). De er også fulle av jern, mangan, magnesium, folat, fosfor og molybden – alle essensielle næringsstoffer man ikke vil gå glipp av (NRK).

SONY DSC

 3 thoughts on “Deilig kremete hummus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.