Sjokoladeterter

Sjokoladeterter

SONY DSC

Disse søte sjokoladetertene smaker av sjokolade og har den beste konsistensen av brownies. Det er virkelig en dessert med god samvittighet, som gjør deg bra og smaker himmelsk! Fordi den er laget av mandler, inneholder de naturlig planteproteiner. Den andre hovedingrediensen, dadler, er en naturlig søtning som er genial å bruke i bakst fordi det binder deigen eller røren sammen og i tillegg er rik på kalsium. Det er viktig å velge de med best mulig kvalitet, det vil si at de er store og myke, ikke små og tørre. Ingrediensene til denne oppskriften er veldig enkle, og det eneste man kanskje bør investere i er ordentlig uprosessert rå kakao som man kan kjøpe på nettet eller på helsekosten. Forskjellen på prosessert og uprosessert kakao har vi skrevet om før, og du kan lese om det her! Vil man ha et sunnere alternativ til 17 mai brunchen så anbefales disse på det varmeste. Hipp hurra!

Sjokoladeterter

  • 2 kopper mandler
  • 2 kopper dadler
  • 3 spiseskjeer kakao
  • 1 spiseskje kakaonibs
  • 2 modne bananer

Alternativt

  • 1 spiseskje hampfrø
  • 1 spiseskje chiafrø

SONY DSC

Bland først mandlene sammen i en food prosessor til de før en konsistens av veldig grovt mandelmel. Tilsett deretter den første koppen med dadler og resten av ingrediensene sammen og bland det inn. Til slutt tilsettes den siste koppen med dadler, slik at det blir en god røre. Legg røren i muffinsformer og pynt med kakaonibs. Settes til slutt i ovnen i 25-30 minutter på 180 grader. De er ferdige når man kan ta en gaffel eller kniv i de og det ikke kommer deig på!  SONY DSC

 

Helt til slutt er en artikkel skrevet av Solveig om prosessert mat som oppsummerer ganske enkelt og greit hva det gjør med kroppen 🙂2 thoughts on “Sjokoladeterter”

  • Hei. Ser dere bruker mye dadler og der er jo supergodt. Men lurer på en ting. . Er det de ” ferske” dere bruker. De som selges i plastbokser i fruktavdelingen? Tusen takk for en flott side. Bruker nesten bare denne i inspirasjon til min mathverdag 🙂 Alltid noe godt og dinne her.

  • Hei Merethe! Tusen takk for superkoselig kommentar 🙂 Vi har vært litt ute av denne siden for en periode, og har derfor beklagelig nok ikke fått svart deg. Vi bruker ferske dadler, de kalles for Medjool dadler, og fåes ofte kjøpt i løsvekt i matbutikkene og i bokser hos frukt/grønthandleren. Håper det smaker!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.