All posts, Travel

Organic is the new black @ Axel Guldsmeden

March 7, 2015

Guldsmeden Hotels er en hotellkjede som drives på en økologisk og bæredyktig måte – og vi har vært så heldige å få oppleve denne drømmen over en helg på Axel Guldsmeden i København. Innredningen er helt nydelig, og man forsvinner inn i en egen verden når man kommer inn inngangen. Interiøret er inspirert av stilen på Bali hvor et av hotellene i kjeden ligger. Kjeden har videre tre andre hoteller i København, samt et i Oslo, Aarhus og på den franske Riviera. Alle hotellene er sertifisert “Green Globe ” og har fått det danske gull Ø-merket, som betyr at 90-100% av alt som serveres er økologisk. De testes av Ministeriet for Fødevarer tre ganger i året, med seneste resultat på 98,6% økologisk mat! De serverer omkring 20% kjøttretter maksimum, og har dermed alltid tilgjengelig vegetaralternativer.

Axel_Hotel_room_2

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Deres målsetning er å bli 100% økologisk, fair-trade og biologisk nedbrytbart. De fokuserer på å velge lokale leverandører, å kjøpe inn etter sesong, å støtte bærekraftig produksjon av alt fra møbler til håndklær, og har virkelig fått dette til å føles som den aller største luksus. Blant annet er alle baderomsprosukter, sengetøy, håndklær, nøkkelkort, dopapir etc. økologisk produsert.

Andre miljøtiltak (til inspirasjon for andre hoteller):

  • Hotellet har som målsetning å redusere sitt energibruk og avfall med 5% i året.
  • Det benyttes aldri air condition, men bruker vifter ved varmt vær.
  • Serviettene er ubleket og laget av resirkulert papir med mottoet “Love Food, Hate Waste”.
  • Energi er levert av Natur Energi som bistår med 100% bæredyktig energi fra fornybare kilder
  • De jobber med å etablere solsellepanel på taket
  • Det printes så lite som mulig, og kommuniseres på mail mellom de ansatte.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Dette hotellet ligger på Vesterbro i København, nærme sentrum og Kødbyen. I tillegg til de vanlige hotellfasilitetene har Axel Guldsmeden en spa-avdeling, stor bakgård, sykkelutleie og koselig restaurant.

Kaffe og et stoort utvalg av te var til fri disposisjon i cafeen. I tillegg har de masse produkter man kan kjøpe rundt omkring på hotellet, som blant annet det utrolig fine serviset, økologisk iskrem, sjokolader og karameller, shampo og lignende produkter, badekåper og postkort.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Frokosten var en drøm i seg selv, og hadde et stort utvalg til enhver smak. All maten er merket med lapper som forklarer om den er lokal, økologisk etc. Det var et stort utvalg av brød, pålegg, vegetarretter, egg, juicer, frukt og grønnsaker. De er også oppfinnsomme når det kommer til bæredyktige alternativer her –  eksempelvis legger de frem brød fra dagen før som toast brød, og bruker rugbrød som har blitt tørt som ingrediens i en supergod muesli.  SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCDet anbefales virkelig å bo på Axel Guldsmeden – en drøm av et hotell. Ved å velge et slikt hotell gjør man faktisk en god gjerning samtidig som man bor helt fantastisk!

 

For mer informasjon, sjekk ut nettsidene deres:

http://guldsmedenhotels.com/Home/GuldsmedenHotels.aspx

http://guldsmedenhotels.com/axel/axel-copenhagen-home.aspx

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Le Manon – Økologisk i Oslo | Radical Broccoli April 3, 2015 at 21:23

    […] Parkveien i Oslo, og er en del av den danske, økologiske Guldsmedenkjeden som vi har skrevet om tidligere. Hotellet fikk nylig ny restaurant, Le Manon, som åpnet den 1. april. Guldsmedenhotellene er kjent […]

  • Leave a Reply