Alle, Blog, Eat, Snacks

Hjemmelaget mandelsmør

May 7, 2015
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mandelsmør er så sykt godt, og går farlig fort unna. Hvis du liker peanøttsmør så kan du glede deg til mandesmør! Det kan brukes oppå i havregrøt, i smoothies eller som en snack på eple og banan eller dadler. Det smaker også farlig godt alene (med skje, hihi). Mandler er en god supergod kilde til proteiner og sunt fett. Det er også fult av vitamin E, som gjør huden skikkelig fin. En real powerbomb med andre ord. Når man lager det hjemme er det helt uten transfett, tilsetningsstoffer, tilsatt salt og sukker. Det er også mulig å kjøpe mandelsmør i butikken, men det er som oftest mye dyrere, pluss at det er morsomst å skryte av hjemmelaget pålegg!

SAMSUNG CSC

Nøttesmør kan lages av alle typer nøtter, og alt man trenger er en food prosessor eller en blender (smoothiemaskin) som tåler å blende nøtter. Selv bruker vi en food prosessor. Det beste er å riste nøttene først i ovnen i 10 minutter slik at det blir lettere å blande dem samtidig som de raskere frigir sin naturlige olje.

Mandelsmør

 • Ønsket mengde mandler (ca 200-300 gram)
 • 1 ss olivenolje
 • Havsalt kan tilsettes (er ikke nødvendig)

Legg nøttene på et stekebrett og skru på ovnen på 200 grader, og la de steke i ca 10 minutter. La nøttene avkjøles før de helles oppi blenderen. Nå gjelder det å ha litt tålmodighet, og la massen bli ganske flytende før man tilsetter oljen. Rør om innimellom og tilsett mer olje dersom det er nødvendig. Etter ca 10-15 minutter vil du ha flytende digg mandelsmør.

SAMSUNG CSC

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ragnhild May 7, 2015 at 13:59

  Mandelsmør <3 Farlig godt og avhengighetsdannende!!

  • Reply radicallybroccoli@gmail.com May 7, 2015 at 21:14

   Ja, virkelig 😀

  Leave a Reply