All posts, Eat

Grønn eliksir

January 20, 2015

Hvis du lurer på hvorfor alle driver og drikker grønn juice om dagen så skal vi prøve å gi en kort input på dette området. For det første så er det skikkelig godt! Den riktige miksen gir en forfriskende start på en ellers grå/svart(kaffe) morgen.

SAMSUNG CSC

Så hva er bonusen?

Grønnsaker har en basedannende effekt i kroppen. I dag har mange mennesker et kosthold som gjør at de har mer syre enn base i kroppen, som vi har skrevet mer om i dette innlegget. Mørkegrønne bladgrønnsaker inneholder klorofyll, som er et avgiftende og basisk stoff.

Ved å drikke den om morgenen på tom mage får du høykonsentrerte vitaminer, mineraler og enzymer som går raskt inn i blodet. Juicen har nemlig tappet grønnsakene for fiber, og du vil derfor ta opp næringen mye raskere enn dersom du skulle spist én og én grønnsak. Dette gjør også at fordøyelsesorganene får hvile, samtidig som du tar opp næring.

Kort sagt: det vil kunne gi deg en superfin og glødende hud, forbedre fordøyelsen, gi deg masse gode næringsstoffer og energi! Du kan kjøpe maaange dyre ansiktskremer men dette er mye mer effektivt.

SAMSUNG CSC

Ingredienser (to glass)

  • 1 økologisk agurk
  • 1 økologisk eple
  • 3 stilker stangselleri
  • 1 sitron
  • Spinat
  • Ingefær (hvis man liker smaken – den blir markant)

Det er viktigst å passe på at agurken og eplet er økologisk, da de har tynt skall som vil gjøre dem mer utsatt for å inneha plantevernmidler og giftstoffer enn grønnsaker med tykkere skall. Environmental Working Group, en amerikansk non-profit organisasjon, har laget en oversikt over hvilke varer som er viktigst å velge økologisk. Det finnes massevis av andre grønnsaker og frukt som kan brukes i en grønn juice, det viktigste er at man holder forholdet mellom frukt og grønt over på den grønne siden. For eksempel brokkoli 🙂

 

Kilder:

Klorofyll: http://www.kropsinstituttet.dk/syre-base-balancen.html

Ta opp næring raskere: http://www.mindbodygreen.com/0-5069/Why-Green-Juice-Is-the-Best-Thing-I-Do-Every-Day.html

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply