Det glutenfrie verksted <3

Det glutenfrie verksted <3

Her kommer en skikkelig god nyhet til alle som gjerne vil spise all den gode baksten, men som gjerne vil unngå gluten. Det Glutefrie Verksted ble startet av Monica Hellemann, som var ute etter å lage glutenfrie produkter som også er gode og næringsrike. Etter å ha prøvd noen av produktene er vi veldig happy for å finne noe som smaker godt, er økologisk og glutenfritt. Monica startet Det Glutenfrie Verksted fordi hun selv opplevde at det var mangel på utvalg av glutenfrie og sunne produkter i butikken, samtidig som at hun var ute etter de gode smaksopplevelsene. Vi kan ikke si annet enn at vi er megaimponerte! I denne omgangen har vi testet ut produktene brød, fiberbrød og knekkebrød.

Brød

SONY DSC

Brødet skal tilberedes med skummet melk, rapsolje og honning. Vi hadde ikke honning i hus, men tilsatte en halv banan og 3 dl vann i stedenfor og det smakte helt nydelig! Brødet er kjempe saftig og har en sprø skorpe og er litt søtt. Det å kunne kose seg med nybakt brød som glutensensitiv er himmelen. Dette er perfekt til helgefrokosten, og for å variere litt på brødtypene. Det smaker like godt etter at det har vært fryst ned.

SONY DSC

Fiberbrød 

SONY DSC

Fiberbrød en del grovere enn den andre brødblandingen. Dette ble en personlig favoritt, spesielt da savnet etter ordentlig grovt brød har vært så stort. Det er saftig inni med en ordentlig sprø skorpe, akkurat slik brød skal være. Det smaker nydelig som avokado toast, også fungerte det utrolig bra som burgerbrød til våre rødbeteburgere. Da skjærte vi det bare på langs i stedenfor. De som har prøvd å lage glutenfritt brød hjemme kjenner kanskje godt til hvor vanskelig det kan være å få det grovt, men her er det virkelig fått til!

SONY DSC

KnekkebrødSAM_2270

Knekkebrød er perfekt til frokost, kvelds eller som et mellommåltid og har i alle tider vært den store favoritten. Knekkebrød er så lett å ha med seg overalt, derfor er det spesielt viktig at de gjør godt for kroppen. Disse er veldig lette å tilberede, da du kun trenger å tilsette 5 dl kokende vann og la det svelle i 5 minutter før de skal bres utover et bakebrett. Knekkebrødene inneholder mye frø og er derfor veldig næringsrike! Ikke minst smaker de veldig godt og er absolutt godkjent av selvutnevnt knekkebrødekspert.  SAM_2280

Produktene er også anbefalt av Julianne Lyngstad som er ekspert på LavFOODMAP. Det er verdt å sjekke ut hennes blogg hvis man trenger litt tips for god mat til en sensitiv mage!

Vi har fått disse produktene av det Glutenfrie Verksted. Vi får ikke betalt for å skrive om de, og det er kun personlige meninger.

SONY DSCLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.