All posts, Breakfast, Smoothies

Favorittsmoothie med Acai

January 23, 2015

Å starte dagen med en smoothie er så enkelt og godt. Det tar ikke lang tid å lage, metter lenge (hvis du har i riktige ingredienser) og smaker aldeles nydelig. Det er en perfekt måte å få i seg energi og viktige næringsstoffer som du vil trenge utover dagen. I tillegg er den pen å se på – for en start på dagen!

Acaibærene kommer fra amazonasjungelen i Brasil og Peru. Der har bærene vært en del av kosten til urbefolkingen i flere århundrer – og hvis ikke det er kule folk så vet ikke jeg. Acai kan kjøpes i frosne bær, pulver eller kapsler. Det kan være litt dyrt og vanskelig å få tak i bærene, men pulveret kan kjøpes på helsekost eller iHerb og vil vare lenge, så det er definitivt en god investering. Velg helst et økologisk stemplet merke. Det er viktig at høsting av bærene foregår på en bæredyktig måte som er til fordel for de lokale, og bidrar til å holde amazonasjungelen fri for sneaky bedrifter og lortekjemikalier. Dette er enda en hyggelig fordel ved å spise hyggelig mat. Pulveret kan brukes i smoothier, desserter eller i hjemmelaget sjokolade. Bærene har rikelig med antioksidanter, omega-3 og omega-6, fiber og protein.

SONY DSC

Favoritt smoothie med acai

Til to porsjoner:

  • To bananer
  • En god neve spinat
  • En god neve frosne bringebær
  • En spiseskje med acaipulver
  • Ca 2 dl. plantemelk (mandelmelk gir en virkelig kremete og god smak!)

Ha i bananene først sammen med spinaten og melken. Det kan være lurt å blande dette sammen først for å lage en god og kremete base. Deretter tilsett bringebærene og acaipulveret. Topp gjerne smoothien med hempfrø for proteiner, solsikkefrø for en god dose magnesium (ja for de hormonan), og gojibær.

Ha en fin morgen:-)

SONY DSC

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply