All posts

3 doku’s du burde se

February 6, 2015

Vi er noen skikkelig nørds når det kommer til dokumentarer. Så denne listen kommer garantert til å vokse etterhvert. Her er våre anbefalinger:

Forks over knifes – Denne begynner å bli noen år gammel, men er virkelig verdt å se. Den viser hvordan ulike sykdommer og helseproblemer kan reverseres gjennom hva man spiser, og er virkelig en fasinerende film. Den har blant annet en gjennomgang av The China Study – en studie av hvordan animalske produkter kan kobles til en rekke kroniske sykdommer.

37173
Food Inc – Virkelig en øyeåpner når det gjelder hvor på fæl matindustrien har blitt. Måten vi spiser har endret seg mer i løpet av de siste 50 siste årene enn i de 10.000 årene før det. Man får en forståelse for hvordan vi har blitt et samfunn som heller velger kjapp og billig mat som går på bekostning av helse fremfor naturlige varer. Det er mange som rynker på nesa når man for eksempel hører at kylling kan være dårlig for deg, nemlig fordi dette er noe vi har lært at er sunt og spist i alle år. Problemet er jo ikke kyllingen, men det er hvordan den har blitt tuklet med, matet og behandlet som skaper trøbbel. En kylling er ikke lengre bare en kylling. Beskrivelsen av filmen som en “inconvenient truth” er spot on, nemlig fordi dette er sannheten mange velger å ignorere fordi den er ubeleielig.

81NS7vUJ0SL._SL1500_

Crazy Sexy Cancer – Dokumentaren til Kriss Carr, en utrolig modig dame som har klart å stagnere en uhelbredelig krefttype hun fikk da hun var i 30 års alderen. Hun er superfresh og inspirerende, lager god mat og har skrevet flere bestsellende bøker. Hun har også blitt intervjuet på Oprah show (omg). Det kan være litt vanskelig å få tilgang til filmen, men send en mail så skal vi tipse. Dere burde også sjekke ut hjemmesiden hennes her. Dama er helt RÅ!

kris-carr-diet-tips

Hvis man aldri får nok doku’s så finnes det en side som heter Food Matters TV, en egen TV kanal fullpakket med matoppskifter, dokumentarer, inspirasjon og kloke ord. Du får 10 gratis prøvedager, og etter det koster det 60 kr pr mnd eller 600 kr for et år. Det er virkelig så mye spennende å sjekke ut på denne siden, anbefales på det varmeste!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply